BIO. FILM. TV.

Nyheter från film- och TV-världen.

Det ryktas om... En titel för 'Star Wars Episode VII'

Publicerad 2013-09-09 11:58:00 i Film,

 
Ända sedan man bekfräftade att tre nya filmer i Star Wars-sagan är på väg har det kommit nya rykten angående projekten flera gånger i veckan. Det senaste är att den sjunde episoden kommer få titeln Star Wars Episode VII - A New Dawn. En insider (som alltid när det är rykten) avslöjar även att man kommer att använda Millenium Falcon i filmen, och att den just nu håller på att byggas i skala 1:1 i filmstudion. Är du, som jag, ett Star Wars-fan? Vad hoppas du att se mer i de nya filmerna? 
 
Källa: MovieWeb

Trailer för nya HBO-serien 'True Detective'

Publicerad 2013-09-09 11:24:02 i TV,

 
Jag slutar aldrig förvånas över talangen och kvalitén som HBO lyckas fixa ihop. Den nya serien från dem är inget undantag. True Detective, med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i rollerna, kommer från författaren bakom avsnitt av grymma The Killing och handlar om två detektiver och deras 17-åriga jakt efter en seriemördare i Louisiana. Att döma av trailern så ser serien, som kommer gå i åtta delar, onekligen bra och spännande ut. Särskilt imponerad är jag av McConaughey som har gjort en total omvändning av sin karriär de senaste åren. Att lämna "big budget films" som romantiska komedier och billiga actionfilmer för mindre projekt som True Detective, Mud och Dallas Buyers Club (går just nu på filmfestivalen i Toronto) krävs nog mod och beslutsamhet. Men det har verkligen lönat sig för hans del. True Detective har premiär i januari på HBO.

Det ryktas om... En uppföljare till 'World War Z'

Publicerad 2013-09-08 22:46:00 i Film,

 
Under den pågående filmfestivalen i Toronto tillfrågades Brad Pitt om det planeras en uppföljare till World War Z, en av de största kassasuccéerna - och den största hiten i Pitts karriär - i år. Som svar sa han att det absolut pratas om det. Det finns tydligen många idéer kvar från när den första filmen planerades och bara de får ihop ett bra manus är han given att återvända. Från början var World War Z tänkt som första delen i en trilogi, men allteftersom filmen stötte på det ena problemet efter det andra (man var till och med tvungen att skriva och filma om hela tredje delen av filmen) fick man börja tänka om. Tack vare positiv respons och en stor reklamkampanj världen över tjänade man till slut ihop 533 miljoner dollar (motsvarande 3,5 miljarder kronor) och snack om en uppföljare började såklart igen. Jag blev positivt överaskad av filmen och håller man samma kvalitet och spänning ser jag gärna en tvåa. Vad säger du?
 
Källa: Variety

För er som missat: Trailer för 'Her'

Publicerad 2013-09-08 21:59:00 i Film,

 
En av filmerna som har premiär ikväll som en del av Toronto International Film Festival är dramat Her. Under regi av Spike Jonze (killen bakom briljanta I Huvudet på John Malkovich och I Vildingarnas Land) ser vi flera Oscarsnominerade skådisar i rollerna: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara och Scarlett Johansson. Filmen berättar historien om Theodore, en ensamvarg som utvecklar en relation med Samantha - en maskin som är designad att tillgodose alla hans behov. Inget svenskt premiärdatum är satt i dagsläget. Se till att kolla in trailern för Her!

Josh Brolin bekräftar Batman-rykten

Publicerad 2013-09-08 16:24:46 i Film,

 
I en intervju med The Huffington Post bekräftar skådespelaren Josh Brolin (No Country for Old Men, W.) att han var ett alternativ till att spela Bruce Wayne/Batman i uppföljaren till Man of Steel. Rollen gick sedan till Ben Affleck (Argo, Pearl Harbor). Brolin säger att regissören Zack Snyder hade samtal med honom om rollen men att det inte gick att lösa. Han avslutar med att säga att han, trots allt, är glad för Afflecks skull. När man avslöjade att det blir Ben Affleck som tar över rollen som "the dark knight" i nästa film, möttes beslutet av kritik världen över. Jag tror faktiskt att Ben, som har gjort en hel del bra filmer sedan Daredevil och Gigli (...), kommer göra rollen rättvisa och överraska många som tvivlar. Den ännu obetitlade uppföljaren till Man of Steel (just nu kallad Batman Vs. Superman) kommer på bio 2015.
 
Källa: The Huffington Post

För er som missat: Trailer för 'Familjetrippen'

Publicerad 2013-09-08 12:31:00 i Film,

 
Om mindre än två veckor har Familjetrippen premiär. Komedin handlar om David Burke livnär sig på att sälja marijuana till bland annat kockar och hemmafruar, men aldrig till barn - han har ju trots allt ett samvete. Så vad kan då gå fel? En hel del... Efter att några ungdomar stjäl hans lager blir han skyldig sin leverantör Brad en massa pengar. För att bli kvitt skulden - och för att behålla alla kroppsdelar intakta - måste David nu smuggla in ett stort parti droger åt Brad från Mexiko. Genom att övertala sina grannar, strippan Rose, Kenny som gärna vill bli kund och den gatusmartatonåringen Casey så gör han upp en idiotsäker plan. En låtsasfru, två låtsasbarn och en stor, blänkande SUV senare är familjen "Miller" på väg mot den Mexikanska gränsen för en nationaldagshelg som kommer att sluta med en smäll.
 
Familjetrippen (We're the Millers som originaltitel) har fått ett helt okej betyg från amerikanska kritiker, dock ett mycket bättre betyg från publiken. Jag har hopp om filmen, då den regisserats av killen bakom löjligt roliga Dodgeball och trailern faktiskt bjuder på många roliga scener. I rollerna ser vi Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Ed Helms, Emma Roberts och Will Poulter. Familjetrippen har premiär den 20 september.

Marvel och Vin Diesel går samman för okänd film

Publicerad 2013-09-08 10:40:00 i Film,

 
Skådespelaren Vin Diesel (Fast & Furious-filmerna, Riddick) har snackat om möten och samtal med Marvel ända sedan i våras. Då trodde man att det handlade om en roll i deras kommande projekt Guardians of the Galaxy, vilket det visade sig att det inte gjorde. Nu säger han att det handlar om att slå samman "Vin Diesel-märket" med Marvel för en ännu okänd film i serietidningsbolagets "Phase 3" (Phase 1 avslutades med Avengers och 2 började med Iron Man 3 i våras) som inte kommer förrän 2016. Detta har lett till spekulationer om vad han menar. Fans hoppas på en sammanslagning av The Avengers och X-Men, alternativt The Avengers och Guardians of the Galaxy. Det finns till och med de som hoppas på att Spider-Man kommer in i bilden. Alla figurer är från Marvel, dock ägs filmrättigheterna till Spider-Man och X-Men av andra bolag. Då Vin Diesel fortsätter prata lät det inte dröja allt för länge innan vi får reda på vad Marvel planerar till nästa Fas. Vad hoppas du på?
 
Källa: MovieWeb

Trailer för 'Prisoners'

Publicerad 2013-09-07 20:09:00 i Film,

 
En film som har mötts av fantastisk respons och stående ovationer från diverse filmerfestivaler, däribland den pågående Toronto International Film Festival, är Prisoners. Det är historien om polisutredningen av två familjer vars döttrar försvinner och papporna själva tar upp jakten efter dem. Filmen är regisserad av Denis Villeneuve och i rollerna ser vi prisbelönta skådespelare som Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Terrence Howard, Maria Bello, Viola Davis, Melissa Leo och Paul Dano. Det är en mer-än-helt-okej bunt med skådisar de har fått ihop om du frågar mig. Både filmen och skådespeleriet har hyllats av filmkritiker, så kolla in trailern ovanför. Prisoners har svensk biopremiär den 11 oktober.

'Game of Thrones' Missandei klar för 'Fast & Furious 7'

Publicerad 2013-09-07 16:44:47 i Film,

 
Att det kommer en sjunde film i Fast & Furious-serien kanske ses av många som en lättnad med tanke på cliffhangern i slutet av sjätte filmen som kom i våras. Att den kommer redan nästa sommar är nästan ännu bättre. Klara sedan tidigare för ett återseende i Fast & Furious 7 - regisserad av The Conjurings James Wan - är Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Jason Statham, Tyrese Gibson och Kurt Russell. Nu kommer avslöjandet att även Nathalie Emmanuel, mer känd som Missandei (Daenerys följeslagare och tolk) i Game of Thrones, kommer joina gänget i filmen. Fast & Furious 7 börjar snart inspelningarna i Atlanta, USA.
 
Källa: Deadline
 

Film på TV: 'En Galen Natt' & 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy'

Publicerad 2013-09-07 12:03:04 i Film, TV,

 
Äntligen lördag igen, och den här kvällen bjuder på många filmer på TV. Här är tips på två av dem som jag kan rekommendera. Först ut är komedin En Galen Natt med alltid-roliga Steve Carrell och Tina Fey i huvudrollerna. Filmen handlar om Phil och Clara Foster som lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner går de ut på träff varje torsdag. Men en helt vanlig torsdag vänds deras tillvaro upp och ner, då de misstas för gangsters och måste fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma. Filmen bjuder på många skratt allteftersom paret Foster hamnar djupare och djupare i problemen. Förutom Carrell och Fey ser vi roliga småroller från Kristen Wiig, Mark Wahlberg, Mark Ruffalo, Mila Kunis, James Franco och många fler. En Galen Natt visas ikväll kl. 21:30 på TV3. Kolla på trailern!
 
Inser ni snabbt att ni hellre vill kolla på en spännande thriller (alla är vi olika!) hittar vi den kritikerrosade Tinker, Tailor, Soldier, Spy på TV4 med start 22:15. Under regi av vår egen Tomas Alfredson ser vi Gary Oldman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Tom Hardy och Mark Strong i rollerna. Filmen utspelar sig på tidigt 70-tal och mitt under det kalla kriget. Efter en misslyckad underrättelseoperation i Ungern tas MI6-agenten George Smiley ur tjänst. Men när regeringen misstänker en läcka blir han i hemlighet återinsatt för att finna mullvaden som tros ha infiltrerat MI6s toppsikt. Tinker, Tailor, Soldier, Spy kan jag varmt rekommendera då den är riktigt spännande och har en fantastisk ensemble av skådespelare. Kolla på trailern!

Nya filmaffischer för 'Thor: The Dark World'

Publicerad 2013-09-07 10:59:00 i Film,

 
Flera nya affischer har släppts för den senaste Marvel-filmen Thor: The Dark World (se trailer). I det storslagna äventyret återser vi den mäktige Avengern Thor. Nu tvingas han kämpa för att rädda Jorden och De Nio världarna från en mystisk fiende som föregår universum självt. I efterdyningarna av Marvels ”Thor” och Marvels ”Avengers” kämpar Thor för att återställa ordningen i kosmos. Men en forntida art ledda av den hämndlystne Malekith återvänder för att försätta hela universum i mörker. Thor måste nu inleda sin hittills farligaste och personligaste resa, en resa som återförenar honom med Jane Foster. Han kommer att bli tvungen att offra allt för att rädda oss alla. I filmen ser vi Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Natalie Portman och många fler. Thor: The Dark World har världspremiär, även i Sverige, den 30 oktober och kommer visas i 3D. Vilken är din favorit av filmaffischerna?
 

För er som missat: Trailer för 'Twelve Years a Slave'

Publicerad 2013-09-07 08:18:00 i Film,

 
Vi börjar den här lördagsmorgonen med en trailer för en dramatisk & hemsk men upplyftande & gripande film som kommer på bio i vinter - Twelve Years a Slave. Filmen bygger på den sanna berättelsen om Solomon Northup, en fri svart man som kidnappas från New York och säljs som slav till 1850-talets Louisiana och hans kamp för att återvända till sin familj. Lägg till en regi av Steve McQueen (Hunger, Shame) och med Michael Fassbender (Shame, Prometheus), Brad Pitt (Fight Club, Inglourious Basterds, etc, etc), Chiwetel Ejiofor (Children of Men), Benedict Cumberbatch (Star Trek Into Darkness, War Horse), Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) och Paul Giamatti (Sideways) i rollerna så har filmen mycket att leva upp till. Som tur väl är så har filmen fått fantastiska recensioner från diverse filmfestivaler och snack om multipla Oscarsnomineringar har blivit oundvikligt. Särskilt beröm har Ejiofor i huvudrollen som Solomon Northup, samt Fassbender som en elak slavdrivare fått. Kolla in trailern för vad som kan bli en av de bästa filmerna i vinter år. Twelve Years a Slave har svensk premiär den 1 november.

Premiär för Coldplays "Atlas", låt till 'The Hunger Games: Catching Fire'

Publicerad 2013-09-06 22:10:22 i Film,

 
För bara en liten stund sen hade Coldplays låt "Atlas" premiär på deras VEVO-sida på YouTube. Hur är detta filmrelaterat då? Jo, låten är en del av det officiella soundtracket till en av de mest efterlängtade filmerna i höst/vinter - The Hunger Games: Catching Fire. Om du, som jag, gillar Coldplay lär du gilla den nya låten. Du kan köpa "Atlas" på iTunes eller lyssna gratis genom Spotify. Uppföljaren till succén The Hunger Games kommer på bio den 20 november.

Tom Hiddleston ersätter Benedict Cumberbatch i 'Crimson Peak'

Publicerad 2013-09-06 20:54:00 i Film,

En av filmerna jag länge har längtat efter, Guillermo del Toros Crimson Peak, har nu gått igenom många ändringar innan inspelningen ens startat och jag är inte säker på att jag längtar riktigt lika mycket längre. Först var filmen - en gammaldags skräckhistoria i modern tappning - planerad med en fantastisk rollista bestående av Emma Stone (en av mina favoriter), Benedict Cumberbatch (kommer bli stor), Jessica Chastain (alltid bra) och Charlie Hunnam (kolla in Sons of Anarchy). Att filmen regisseras av Guillermo del Toro som ligger bakom Pans Labyrint och Pacific Rim är ju även det ett stort plus. Men nu faller den ena skådespelaren efter den andra ur rollistan. Först lämnade Stone filmen och ersattes av Mia Wasikowska, som visserligen är bra men är ingen Emma Stone, och nu har alltså Cumberbatch och beslutat sig för att lämna. Även om jag är ett fan av Tom Hiddleston (Loke i Thor) som alltid levererar, så får alla avhoppen mig att undra om det bara handlar om att det inte passar i deras schema? Låt oss hoppas det, och att ingen mer lämnar (det ännu lovande) projektet. Crimson Peak börjar inspelningarna i januari nästa år och förväntas ha premiär 2015.
 
Källa: Coming Soon

Film om Mumintrollen är på väg

Publicerad 2013-09-06 18:46:00 i Film,

Alla är vi väl bekanta med Mumintrollet, Snorkfröken, Muminpappan, Muminmamman, Lilla My, Sniff och alla de andra i Mumindalen sedan barnsben. Nu kommer (äntligen?) en animerad långfilm om Toven Janssons figurer. Just nu säljer man filmen på filmfestivalen i Toronto för att leta upp internationalla distributörer. Nordisk Film kommer visa filmen här i Norden. Filmen om Mumintrollen är baserad på en serietidning istället för en av de nio böckerna, och kommer att visa familjen semestra på den franska rivieran. Mumintrollen förväntas nå biografer nästa år. Ser du fram emot att äntligen få träffa Mumintrollet och de andra igen?
 
Källa: Variety

Film är bäst på bio - #1

Publicerad 2013-09-06 17:29:21 i Film,

Varje fredag är det premiär för ett flertal nya filmer på biograferna - denna veckan ser vi en massa olika genrer komma upp på skärmarna. Däribland hittar vi ett historisk drama, en skräckfilm, en thriller och en animerad uppföljare. Kanske någon av stilarna passar just dig? Här nedan hittar du mer information om de olika filmerna samt länkar till trailers så att du kan få ett hum om hur filmerna ser ut. För visst är det så att film är bäst på bio! Vilken film tänker du se?
 
The Conjuring (1 timme 52 minuter)
Kolla på trailer!
Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för.
Emperor (1 timme 45 minuter)
Kolla på trailer!
En gripande berättelse om de relationer som uppstår mellan fiender i krig. Emperor är ett drama som berättar en historia baserad på verkliga händelser, om de modiga och hemliga rörelserna som skapade fred i efterkrigstidens Japan.
Paranoia (1 timme 46 minuter)
Kolla på trailer!
Thrillern handlar om ung man som nyligen blivit anställd av ett stort framgångsrikt företag får plötsligt en befordran. Men enbart för att hans chef vill att han skall spionera på sin chefs gamla mentor som sitter på hemligheter värda miljarder. Filmen hade smygpremiär redan i onsdags.
Smurfarna 2 (1 timme 45 minuter)
Kolla på trailer!
Ett kärt återseende – Smurfarna är tillbaka! Denna gång tar äventyret plats i Paris. Smurfarna tar hjälp av sina mänskliga vänner för att befria Smurfan som blivit kidnappad av Gargamel eftersom hon vet hur man kan fövandla Gargamels senaste onda skapelser ”Busar” till riktiga smurfar.

Första trailern för Joel Kinnamans 'RoboCop'

Publicerad 2013-09-06 13:08:00 i Film,

 
Den första trailern för remaken av 80-talsklassikern RoboCop har äntligen kommit! Många av er har antaligen hört talas om filmen, då huvudrollen som Alex Murphy (som senare blir RoboCop) spelas av ingen mindre än Joel Kinnaman. Andra skådespelare vi ser i filmen är Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Gary Oldman och Abbie Cornish. Handlingen låter ungefär som originalet: "I en stad som präglas av våld och kriminalitet återvänder en dödligt skadad polisman i skepnad av en mäktig varelse, till hälften människa, till hälften maskin, vars undantryckta minnen hemsöker och jagar honom." Filmen ser ut som en typisk spännande man vs. machine-action men det ska bli kul att se hur Kinnaman axlar rollen som "leading man" i Hollywood. Förhoppningsvis kommer det gå riktigt bra och vi får ännu en svensk stjärna. RoboCop har svensk premiär den 7 februari nästa år. Vad tycker du om trailern?

'Terminator 5' får en ny regissör i Alan Taylor

Publicerad 2013-09-06 11:55:00 i Film,

Sedan det blev bestämt att man ska göra en femte film i Terminator-serien har flera olika regissörer varit kopplade till projektet. Nu har det blivit officiellt att Alan Taylor, som även regisserat Thor: The Dark World och avsnitt av Game of Thrones, kommer att göra jobbet. Terminator 5 kommer enligt rykten bli den första filmen i en helt ny trilogi, en reboot helt enkelt. Det är ännu inte känt vad filmen kommer handla om eller vilka som kommer medverka, men att Arnold Schwarzenegger kommer att dyka upp på något sätt kan vi räkna med. Terminator 5 beräknas komma upp på biografer sommaren 2015.

För er som missat: Trailer för 'The Counselor'

Publicerad 2013-09-06 08:04:00 i Film,

 
Här är ännu en morgontrailer för en väldigt intressant film som kommer upp på bio i höst, nämligen Ridley Scotts The Counselor. Det som gör att jag ser så mycket fram emot att se filmen är att den är skriven av Cormac McCarthy (författaren bakom novellen som No Country for Old Men baserades på) och att rollistan består av namn som Brad Pitt, Michael Fassbender, Cameron Diaz, Javier Bardem och Penélope Cruz. Det har redan snackats om Oscarsnomineringar för både Bardem (konstiga frisyrer är gynsamt för honom) och Diaz (i en helt ny roll för henne) samt för McCarthys manus. The Counselor handlar om en advokat som blir inblandad i en olaglig affärsuppgörelse som spårar ur. Filmen har Sverigepremiär på bio den 15 november.

Filmfestivalen i Toronto startar idag!

Publicerad 2013-09-05 21:47:00 i Film,

Idag börjar en av de största filmfestivalerna - Toronto International Film Festival - och kommer pågå till den 15 september. Några av de mest efterlängtade filmerna som kommer visas på den kanadensiska festivalen är 12 Years a Slave (med Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor), August: Osage County (Meryl Streep, Julia Roberts), Gravity (Sandra Bullock, George Clooney), The Fifth Estate (Benedict Cumberbatch), Hateship, Loveship (Kristen Wiig, Guy Pearce), Kill Your Darlings (Daniel Radcliffe, Dane DeHaan), Can a Song Save Your Life? (Keira Knightley, Mark Ruffalo) och många fler. Som ni ser är det ingen dålig uppställning av filmer och stjärnor som kommer synas på filmfestivalen. Fler uppdateringar om filmerna och deras respons kommer när de har visats. Vilken film på TIFF ser du mest fram emot?

För er som missat: 'Monica Z - Ett lingonris i cocktailglas'

Publicerad 2013-09-05 17:49:00 i Film,

 
Med all PR som gjorts för filmen om Monica Zetterlund - Monica Z - Ett lingonris i cocktailglas - tror jag inte att det är många som missat att filmen är på väg. Trots detta tycker jag att den är värd att nämna lite extra. Filmen har fått bra kritik, ser påkostad & intressant ut och Edda Magnason verkar minst sagt göra en fantastisk tolkning av titelrollen. Monica Z skildrar en svensk nationalikon och stjärnas stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. En exceptionell artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset. Filmen har biopremiär nästa fredag, den 13 september. Kolla på trailern!

Ny trailer från 'Gravity'

Publicerad 2013-09-05 16:01:00 i Film,

 
En ny trailer från Gravity släpptes inatt och visar ännu lite mer av vad som ser ut att vara en av de mest spännande filmerna i höst. Handlingen är som följande: Dr. Ryan Stone är en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag... Sandra Bullock ser ut att ha fått till ett riktigt bra film-år 2013. Först fruktansvärt roliga The Heat i somras och nu Gravity som redan är en förhandstippad favorit inför Oscarsgalan. Filmen kommer på bio den 25 oktober

Filmaffischer från 'The Secret Life of Walter Mitty'

Publicerad 2013-09-05 13:30:00 i Film,

Med tanke på hur många tråkiga och klipp-och-klistra-liknande filmaffischer det görs nuförtiden tycker jag att kampanjen för The Secret Life of Walter Mitty förtjänar lite extra uppmärksamhet. Filmen handlar alltså om Walter Mitty (spelad av Ben Stiller), dagdrömmare som har för vana att försvinna in i en värld av fantasier fyllda med hjältedåd, romantik och action. När hans eget och kollegan Cheryls (Kristen Wiig) jobb hotas ger han sig iväg på ett äventyr som överträffar alla hans vildaste fantasier. Filmaffischerna som släppts hittills har en helt egen stil och charm och visar otroliga äventyr som Walter Mitty drömmer om (och möjligen upplever i filmen). Vilken är din favorit? The Secret Life of Walter Mitty kommer på bio i Sverige den 25 december. Jag längtar.
 

'Äta, Sova, Dö' blir Sveriges Oscarsbidrag 2013

Publicerad 2013-09-05 11:31:00 i Film,

 
Tidigare idag på filmhuset i Stockholm utsågs den fyrfaldiga Guldbaggevinnaren Äta, Sova, Dö (kolla på trailern här) till Sveriges Oscarsbidrag i kategorin Bästa Utländska Film. Det är dock inte klart om filmen faktiskt blir nominerad då "The Academy" inte släpper sina nomineringar förrän i januari nästa år. 2012 var det Lasse Hallströms Hypnotisören med Mikael Persbrandt som representerade Sverige men blev aldrig nominerad. Oscarsgalan går av stapeln den 2 mars nästa år och som värd ser vi roliga Ellen DeGeneres, för andra gången.

Trailer för 'Runner, Runner'

Publicerad 2013-09-05 10:53:00 i Film,

 
Första trailern för den kommande thrillern Runner, Runner har släppts av FoxSverige och filmen ser onekligen spännande ut. Handlingen kretsar kring drömmen om att bli fort rik och utspelar sig i det exotiska Costa Rica med spelande på Internet-casinon som fond. I rollerna ser vi Justin Timberlake, Ben Affleck och Gemma Arterton och för regin står Brad Furman. Jag är fortfarande inte helt övertygad på Timberlake som skådespelare och Arterton har jag bara sett i Quantum of Solace & katastrofdåliga Hansel and Gretel: Witchunters men filmen ser faktiskt spännande ut, trots detta. Kolla in trailern och säg vad du tycker!

För er som missat: Trailer för 'The Secret Life of Walter Mitty'

Publicerad 2013-09-05 07:55:00 i Film,

 
Att börja dagen med en grym filmtrailer är svårslaget, särskilt när trailern tillhör The Secret Life of Walter Mitty. Filmen ser inte bara grymt intressant och innovativ ut, klippet har även Of Monsters and Men's "Paws" som soundtrack. Regissören och huvudrollsinnehavaren Ben Stiller har tidigare levererat filmer som Tropic Thunder och Zoolander, och trots att de var bra så ser The Secret Life of Walter Mitty helt annorlunda ut. Filmen är baserad på en historia från 1937 av James Thurber och handlar om Walter Mitty, en dagdrömmare som ger sig ut på sitt livs resa för att rädda sitt och sin kollega Cheryls jobb. Inte nog med att tidiga visningar av klipp gav recensioner som jämförde filmen med Forrest Gump och Life of Pi, filmen har också en riktigt bra ensemble med Ben Stiller, fantastiskt begåvade Kristen Wiig, Adam Scott och Sean Penn. 

Första affischen från 'Transformers: Age of Extinction'

Publicerad 2013-09-04 22:03:00 i Film,

Precis som jag skrev här häromdagen så blir alltså den officiella titeln på den fjärde filmen i Transformers-serien Transformers: Age of Extinction. Idag släpptes också den första affischen för filmen, med den nya loggan (en fyra tillsammans med Autobots-märket) i en sanddyn. Tycker den är enkel men snygg, jag vill definitivt se mer från filmen. Det kan också ha något att göra med att jag är ett stort Transformers-fan redan från början. I vilket fall, klicka på den lilla bilden till höger för att kolla in affischen i större storlek. Vad tycker du om den?
 
Källa: IMPAwards.com

Concept art av Ben Affleck som Batman

Publicerad 2013-09-04 21:43:00 i Film,

 
Tidiga bilder, så kallat concept art, av Ben Affleck i den nya Batman-kostymen har hittat till Internet. Det är inte bekräftat om bilderna är officiella - och det är de troligen inte - men det är kul att se hur Affleck skulle kunna se ut i den kommande Batman Vs. Superman (Man of Steels uppföljare). Lite skillnad är det allt på de olika dräkterna, bland annat är de nya öronen sänkta och mindre än The Dark Knight-versionen, det står också noterat att "Ben wants NO Bat nipples!" Vad tror ni om Ben Affleck som nya Batman? Även om det är ett oväntat val tror jag att han faktiskt kan göra ett bra jobb (kolla The Town & Argo!) och det ska bli kul att se Batman med Superman (spelad av Henry Cavill även i uppföljaren) i filmen som kommer till sommaren 2015.
 
 
Källa: MovieWeb

Ny skådespelare för rollen som The Mountain i 'Game of Thrones'

Publicerad 2013-09-04 12:19:00 i TV,

Den isländske skådespelaren Hafthor Julius Bjornsson har fått rollen som Gregor "The Mountain" Clegane i den kommande fjärde säsongen av Game of Thrones. Bjornsson avslöjade själv nyheten genom sitt Twitter-konto där han skrev "For all my fans! I am happy to tell you that I will be THE MOUNTAIN In season 4 In Game Of Thrones :)"

"Men har inte The Mountain redan varit med i Game of Thrones?" frågar ni. Jo, han har till och med spelats av två olika skådespelare innan, både Conan Stevens (två avsnitt i säsong ett) och Ian Whyte (säsong två och tre). Nu när The Mountain kommer få en större roll i den fjärde säsongen valde man alltså att ersätta rollen. Säsong fyra börjar nästa vår (längtar redan som ett fån) på HBO.

Källa: The Hollywood Reporter

Nytt på Blu-ray/DVD, vecka 36

Publicerad 2013-09-04 09:02:00 i Film,

 
Även om film är bäst på bio så är det inte helt fel att kunna lägga sig i soffan framför en bra rulle också. Varje vecka släpps nya filmer på Blu-ray/DVD, oftast på onsdagar - som idag! Denna veckan kommer flera nya titlar, däribland de fem som du kan se här ovan och läsa mer om nedanför.
 
Africa är BBC:s jättesatsning som visar upp kontinenten på ett sätt vi aldrig sett förut. Det är en resa genom fem olika regioner, från vild terräng till intima möten med fascinerande djur. Resan går från Atlasbergen till Godahoppsudden, från Kongos djungel till Atlanten. Personligen älskar jag naturfilmer som Planet Earth och Life, så jag kommer definitivt kolla på Africa! Kolla på trailer | Beställ på CDON.com
 
Dark Skies kommer från skaparen av Sinister och Paranormal Activity, handlar om äkta paret Daniel och Lacy Barrett har flyttat till en lugn förort med sina två barn när deras liv vänds upp och ner av en rad underliga och oroande händelser i deras hem. Medan polis och andra myndigheter inte gör något för att hjälpa dem, börjar de så småningom misstänka att de är måltavla för något ofattbart, skrämmande och dödligt. Har inte sett Dark Skies än, men Paranormal Activity är riktigt bra så jag har hopp om den. Kolla på trailer | Beställ på CDON.com
 
I The Call spelar Halle Berry Jordan Turner som är en erfaren larmoperatör men när hon gör ett fel i ett fall där en ung kvinna kidnappas och senare hittas mördad, känner hon sig skakad och osäker på om hon kan fortsätta sitt jobb. Snart kidnappas ännu en ung kvinna och Jordan får en ny chans att göra rätt och samtidigt rädda en ung kvinnas liv. Filmen är riktigt spännande i lite Taken-anda (även om jag föredrar The Call) och man sitter som på nålar hela filmen igenom. Verkligen sevärd! Kolla på trailer | Beställ på CDON.com
 
Olympus Has Fallen handlar om hur Vita Huset attackeras av en grupp skickliga och skrupelfria terrorister, samtidigt som de kidnappar presidenten. När attacken sätter igång med full kraft tar sig presidentens före detta Secret Service-agent Mike Banning in i Vita Huset. Det nationella säkerhetsrådet samlas för att komma med en räddningsplan och motdrag. Då inser de att de tvingas att förlita sig på Bannings ingående kunskap om huset om de ska ha något hopp om att återta Vita huset, rädda presidenten och förhindra en ännu större katastrof som plötsligt hotar nationen. Stundtals spännande film, liknande White House Down som kommer på bio i höst, med Gerard Butler, Morgan Freeman och Aaron Eckhart. Kolla på trailer | Beställ på CDON.com
 
Sist ut är Dwayne "The Rock" Johnsons Snitch, som är berättelsen om John Matthews, en vanlig arbetarkille som måste hitta fällande bevis mot en droghandlare för att rädda sin son från ett 10-årigt fängelsestraff. Han börjar småskaligt infiltrera den undre världen, när hans vägar korsar en mexikansk drogkartell inser han att han tagit sig vatten över huvudet. Nu finns det ingen enkel utväg. Snitch låter som vilken Jason Statham-film som helst, dock litar jag mer på The Rock än Statham. Kolla på trailer | Beställ på CDON.com

Säsong sju av "True Blood" blir den sista

Publicerad 2013-09-03 23:40:00 i TV,

HBO avslöjade idag att den sjunde säsongen av True Blood även blir den sista. Vampyrseriens sista 10 avsnitt kommer sändas nästa sommar. Jag har kollat på samtliga säsonger av serien och även om de senaste avsnitten har varit bra så känns det som rätt beslut att avsluta den efter nästa säsong. True Blood hade tre starka första år men det kändes som att man tappade bort sig i alla karaktärer och deras olika historer i de senare säsongerna. Hoppas att de fortsätter i samma anda som man hittade tillbaka till i säsong 6. Är du besviken över att serien slutar nästa år?
 
Källa: Entertainment Weekly

För er som missat: Trailer för "Gravity"

Publicerad 2013-09-03 14:58:00 i Film,

 
En av filmerna jag mest fram emot att se i höst är Gravity, regisserad av Alfonso Cuarón (Children of Men) och med Sandra Bullock & George Clooney i rollerna. Filmen handlar om Dr. Ryan Stone, en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag. Gravity har fått vansinnigt bra recensioner från både Telluride Film Festival och Venice Film Festival, med kritiker som säger att det är som ett helt nytt sätt att se på film. Gravity kommer på bio den 25 oktober. Måste. Se.

#TisdagsTips: Slumdog Millionaire

Publicerad 2013-09-03 12:37:00 i Film,

 
Varje tisdag kommer jag tipsa om en sevärd film eller TV-serie, något du kan titta på i veckan som kommer. Första tipset är en av mina absoluta favoritfilmer - Slumdog Millionaire. Filmen är regisserad av Danny Boyle (Trainspotting, 28 Dagar Senare) och handlar om Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, som bara är en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska teveversionen av "Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, kan veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga föratt förklara hur han kunnat känna till alla svar. För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans liv på gatorna tillsammans med sin bror, om människorna som korsat hans väg och, inte minst, historien om Latika, flickan han älskat och förlorat. I varje del av hans berättelse finns nyckeln till svaret på frågan han besvarat. 
 
Har du inte sett Slumdog Millionaire än tycker jag att du ska kolla på den nästa gång det är dags att titta på film. Förutom en spännande handling har den ett stort hjärta, är snyggt filmad & klippt och man hejar på Jamal från början till slut. Det skadar inte heller att vackra Freida Pinto (här i sin första filmroll) spelar Latika. Filmen har vunnit över 100 priser, inklusive 8 välförtjänta Oscars. Kolla på trailern!

Bryan Cranston om Lex Luthor-rykten

Publicerad 2013-09-03 11:14:00 i Film,

Ända sedan Man of Steel blev en succé (har fortfarande inte sett den!) och det blev klart att det blir en uppföljare - som även kommer ha Ben Affleck som Batman - har det snackats om vem som kommer spela Stålmannens ärkefiende Lex Luthor. Ett namn som nämnts flitigt är Bryan Cranston, känd från TV-serien Breaking Bad. Nu har han svarat på ryktena om att han har skrivit på för 6 filmer för DC Comics och säger: 
 
"Sex filmer? Detta är nyheter för mig också. Jag tror att man nämner mitt namn för att jag är känd för att vara skallig. Verkligheten är den att man kan ta vilken skådespelare som helst och raka av håret eller sätta på en bald-cap."
 
Cranston hade nog varit grym som Luthor, och han ger ju oss inte ett direkt nej...
 
Källa: MovieWeb

Första trailern från "Neighbors"

Publicerad 2013-09-03 10:55:00 i Film,

 
Såg precis den första trailern från "Neighbors", en ny komedi med Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron och Dave Franco i rollerna. Filmen handlar om ett par som tvingas flytta in mittemot ett fraternity hus med sin nya baby. "Neighbors" kommer från Nicholas Stoller, regissören bakom "Dumpad" (dålig översättning av en titel, för övrigt) och "Get Him to the Greek", så jag tror att filmen kommer vara kul trots "High School Musical"-studenten Efron.

För er som missat: Trailer för "Divergent"

Publicerad 2013-09-03 10:16:00 i Film,

 
I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger:De ärligaDe osjälviskaDe tappraDe fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
 
"Divergent" förväntas bli "den nästa" (och påminner väldigt mycket om) "The Hunger Games"-serien, både till storyn och utseendet på själva filmen. Tror ni den kommer leva upp till förväntningarna?

Charlie Hunnam & Dakota Johnson klara för "Fifty Shades of Grey"

Publicerad 2013-09-02 21:08:00 i Film,

 
Tidigare idag bekräftade författaren E.L. James att Charlie Hunnam ("Sons of Anarchy", "Pacific Rim") och Dakota Johnson ("The Social Network", "21 Jump Street") blir huvudrollsinnehavarna i filmversionerna av hennes "Fifty Shades of Grey"-trilogi. Efter månader av spekulation, där namn som Emma Watson och Armie Hammer nämnts, är det alltså klart vilka som fått de (eftertraktade..?) rollerna. Filmen - som lär bli "från 18 år" - kommer på bio i Augusti nästa sommar. Jag förstår dock fortfarande inte hur de kan göra en biofilm av de böckerna...
 
Källa: Twitter

Ny titel för Transformers 4

Publicerad 2013-09-02 14:30:00 i Film,

 
Den fjärde filmen i framgångsrika Transformers-serien kommer på bio först nästa år, trots det har flera rykten om titeln på filmen redan kommit. Först rapporterades det att någon av dessa titlar var tänkta: "Transformers: Last Stand," "Transformers: Apocalypse" och "Transformers: Future Cast," men på grund av en ny domänregistrering av TransformersAgeofExtinction.com misstänker man nu att det är den (just nu) tilltänkta titeln. Vad tycker ni om "Transformers: Age of Extinction"? Man vet ännu inte så mycket om handlingen, mer än att Optimus Prime, Bumblebee och de andra återvänder tillsammans med Dinobots. Filmen kommer på bio den 27 juni nästa år.
 
Källa: http://www.tfw2005.com/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv